Vikingboat - En ihopfällbar och uppfällbar plastbåt!

Klicka på bilderna till höger för att förstora dem.

Rekommenderade priser inom norden:
Vikingboat 300: 7.500 SEK
(3.00m lång och 1.95m bred med pontoner) Rekommenderad för upp till tre vuxna, klarar en utombordare upp till 6hk. Vikingboat 350: 8.500 SEK
(3.50m lång och 1.95m bred med pontoner) Rekommenderad för upp till fyra vuxna, klarar en utombordare upp till 7,5hk. Vikingboat 400: 9.500 SEK
(4.00m lång och 1.95m bred med pontoner) Rekommenderad för upp till fyra vuxna, klarar en utombordare upp till 10hk.

Båtarna är fullutrustade och inkluderar pontoner, åror, årklykor, två förtöjningslinor och motorfäste. Priserna inkluderar moms. Ev. transport kostnad tillkommer. Betalning sker först vid leverans.

Sommarstugsägare, husvagnsägare, campingar samt båtuthyrare kan leasa båtar under säsong efter överenskommet pris.

Privatpersoner kan hyra båt över dagen eller långtidshyra över sommaren. Kontakta oss per email eller telefon för mer information.


På första och andra bilden är det en helt ihopfälld transportabel båt. Tofterna är instuckna i skalet. Aluminiumet och pontonerna är packade med spännband. Båten och pontonerna är redo för att läggas på t.ex. ett takräcke på bilen eller i en husvagn. Aluminiumet får plats bak i bilens bagageutrymme.


Korta fakta, ihopfälld båt:
Längd: 3.25 meter.
Bredd: 0.55 meter.
Tjocklek: ca 10 cm.
Vikt: ca 45 kg.
Pontonerna väger tillsammans ca 20 kg.


Relingen och botten består av 4 mm tjock miljövänlig polyetenplast. Aluminiumet består av standard-fyrkantsprofiler i 3 mm godstjocklek. Pontonerna är av samma material som båten med samma godstjocklek.


På fjärde bilden har vi vikt isär botten, man ser då den vita relingen. De två vita relingsskivorna drar man sedan ifrån varann så reser sig fören och aktern. Aluminiumets fem delar sätts ihop och läggs ner i skalet för att hålla isär botten och relingarna som man kan se på den femte bilden. Aluminiumet hålls på plats med hjälp fyra öglebultar med vingmuttrar på varje sida genom relingen.

På bild nummer sex har vi monterat de tre tofterna med var sina stödben under. Tofterna hålls enkelt på plats med hjälp av sprint som sticks igenom aluminiumkonsoler och toften. Mittoften kan monteras i tre lägen för att få en bekväm ställning ifall man ska ro.

Korta fakta, uppfälld båt:
Längd: 3.00 meter.
Bredd: 1.25 meter.
Bredd med Pontoner: 1.95 meter.
Relingshöjd: 0.55 meter.Här, på bild nummer sju har vi lagt ner den i vattnet med pontoner monterade på sidorna. Pontonerna sätts fast i samma öglebultar som aluminiumet redan sitter i.


Vill man ha en utombordare så rekommenderar vi att den är från 2.5 till 6 hk. Med utombordare på, måste man ha pontoner på, om man ska köra ensam. Vid framförande utan pontoner rekommenderar vi högst en elmotor på 1.5 hk. Båten kan framföras utan problem med tre vuxna personer i.

Garanti lämnas i tre säsonger, från slutet av mars till slutet av september. Garantin gäller allting som har med båten att göra, förutom utombordmotorn vilken omfattas av en separat garanti.
På de sista bilderna ser man oss åka omkring i inloppet till Göteborgs hamn. För att se mer blandade bilder finns en sida till.